FUNDAMENTET FOR AT TABE FEDT

.. består af nedenstående 4 faktorer. Det er en simplificeret oversigt over de vigtigste faktorer at “have styr på”, hvis du ønsker at tabe fedt og samtidig bevare så meget muskelmasse som muligt – dvs. se mere “tonet” ud. ??

1️⃣ For at tabe fedt er det en tvingende nødvendighed at være i et kalorieunderskud over tid. Et dagligt kalorieunderskud på ca. 500 kalorier vil resultere i ugentligt vægttab på ca. 0,5 kg. Det er for de fleste et fornuftigt udgangspunkt.

2️⃣ Et tilstrækkeligt proteindtag er med til at bevare din muskelmasse og dermed sikre, at størstedelen af dit vægttab består af fedt. Du bør sigte efter ca. 1,8-2,2 g./kg./dag.

3️⃣ Træningsmæssigt er det især styrketræning, der vil bevare din muskelmasse under et vægttab. De store basisøvelser som squat, dødløft, bænkpres, kropshævninger og lign. vil være fordelagtige, da de involverer meget muskelmasse.

4️⃣ Søvn er en ofte overset faktor. For lidt og/eller dårlig søvn har en negativ effekt på en lang række (både fysiske og mentale) aspekter – eksempelvis øges din appetit væsentligt jo mindre du sover.

Det kan virke meget simpelt, når det skrives på denne måde. Og det er som sådan også meningen, for jeg oplever at rigtig mange være meget forvirrede over HVAD der skal til for at tabe fedt. Det her er mit forsøg på at gøre det nemt og overskueligt. ??

Ønsker du hjælp til hvordan ovenstående kan implementeres i praksis? Så kontakt mig lige her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *